Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

marți, 25 martie 2014

Kinder ,, Felia de lapte ''

Pentru aceasta prajitura se fac 2 foi.

Ingrediente pentru o foaie:

- 2 oua

- 40 gr zahar

- 10 ml lapte

- 50 ml ulei

- 1 lingura miere

- 1 lingura de gris

- 1 lingura de faina

- 1 lingura de cacao

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1 plic zahar vanilinat

   Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, mierea si zaharul vanilat. Separat se amesteca faina cu grisul, praful de copt si cacao si se incorporeaza in galbenusuri, apoi se adauga laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.Se bat albusurile spuma tare si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200 grade aprox. 10 min, depinde de cuptor.  Cantitatea ingredientelor este pentru o tava de 25/35 cm.

 CREMA:
Ingrediente:

- 350 ml lapte condensat

- 400 ml frisca batuta

- 2 linguri de miere

- 15 gr gelatina

- 200 ml lapte


Se hidrateaza gelatina  in 200 ml lapte rece.Se amesteca laptele condensat cu frisca batuta si mierea ,apoi se adauga gelatina topita.Crema se pune la rece 30-40 min cat sa se intareasca foarte putin . Se amesteca din cand in cand.

ASAMBLARE :
Se pune o foaie....crema...si deasupra foaie. Enjoy  !!!