Welcome to my page !
joi, 8 aprilie 2010
Cartofi frantuzesti
Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi
- 5-6 oua fierte tari taiate felii
- 400 gr smantana
- 400 gr carnati sau salam taiat feliute si prajit usor.
- cascaval
- putin unt
Se fierb cartofi si se taie felii si se condimenteaza cu sare si piper. Se unge un vas de jena cu unt si se aseaza un strat de cartofi, un strat de oua, un strat de carnat , un strat de smantana. Se repeta pana la terminarea ingredientelor ultimul strat fiind de cartofi peste care se pune smantana si la sfarsit cascaval ras.
Gris cu lapte
Ingrediente:
- 500 ml lapte fiert
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gris
- ciocolata nutella
Se pune laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se fierbe amestecand in continuu pana se ingroasa. Se serveste cu ciocolata deasupra.
Salata de ciuperci
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci
- sare
- piper
- maioneza
Ciupercile se spala si se fierb in apa cu sare. Se pun la scurs, apoi se taie marunt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se amesteca cu maioneza.
Oua umplute
Ingrediente:
-10 oua
- 250 gr pate de porc
- sare
- piper
- maioneza
Pt maioneza: se fierbe un cartof, se paseaza, se adauga 1 ou intreg + 1 galbenus de ou fiert , 1 lingura mustar, se mixeaza si se adauga ulei putin cate putin mixand in aceeasi directie si la aceeasi viteza.
Ouale se fierb 10 minute, se curata si se taie in 2 pe lungime. Se scot usor galbenusurile care se paseaza si se amesteca cu pateul, sare, piper si o lingura de maioneza. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de oua, deasupra se ung cu maioneza si se decoreaza.
Melcisori cu nuca
Ingrediente:
pt. aluat:
- 500 gr faina
- 200 gr untura
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1/2 pachet drojdie (cat o nuca)
- 1 praf de sare
- 4 lingurite zahar
- 1/2 cana lapte caldut
Se amesteca faina cu untura , se adauga laptele cu drojdia si zaharul, apoi ouale si sarea. Se framanta, se imparte aluatul in 2 parti si se lasa la dospit intr-un loc caldut.
pt. umplutura:
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar pudra
- 200 gr nuca
- 150 gr zahar
- crema de ciocolata finetti sau nutella
Se bat spuma tare albusurile cu cele 2 linguri de zahar pudra apoi se adauga nuca amestecata cu zaharul.
Aluatul dupa ce a crescut se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu ciocolata apoi cu compozitia de nuca, se ruleaza, se taie felii de 1 cm, se aplatizeaza putin si se pun la copt.
Pt. umplutura se poate folosi si mac sau doar compozitia de nuca fara ciocolata.
Cartofi aurii cu fish fingers
Ingrediente:
pt. cartofi aurii:
-5 - 6 cartofi
- 1 lingura faina
- putina boia
- sare
- piper
- putina vegeta
- rozmarin proaspat
pt. fish fingers:
- 200 gr file pangasius
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- sare, piper
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare pt. 8 minute, nu mai mult pt ca nu trebuie sa fie fierti de tot. Se pun la scurs, apoi se amesteca usor cu compozitia de faina + condimente si se prajesc in ulei incins, se adauga si putin rozmarin.
Pestele se portioneaza in forma de baghete se trec prin amestecul de faina, pesmet, sare si piper si se prajesc in ulei incins.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)