Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

luni, 17 februarie 2014

Prajitura ,, Cafea in 2 culori "


INGREDIENTE:

 Blat:  :
- 5 oua
- 110 gr zahar
- 80ml ulei
- 80ml apa
- 1 esenta de vanilie 
- 110 gr faina 
- 30 gr cacao

Se separa cele 5 oua. Galbenusurile + 80 gr zahar se spumeaza cu mixerul, apoi se adauga treptat uleiul, apa si esenta de vanilie.Faina si cacaoa se cern impreuna, apoi se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, cu telul. Albusurile, restul de zahar (30 gr) si un praf de sare se bat spuma tare, cu mixerul apoi se rastoarna peste compozitia cu galbenusuri si cu o lingura se amesteca foarte usor de jos in sus pana se incorporeaza bine. Compozitia se pune in tava (25X30 cm) acoperita cu hartie de copt, se niveleaza, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute, la foc mediu, este gata cand trece testul scobitorii .

CREMA:
- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar (preferabil zahar pudra)
- 3 lingurite ness (rase) 
- 3 foi de gelatina
- 500 gr frisca lichida

Galbenusurile impreuna cu zaharul se spumeaza cu mixerul apoi se pun  la bain-marie. Se amesteca pana se topeste zaharul si apoi se adauga ness-ul si se ia de pe bain - marie.
Gelatina se tine 5 minute in apa rece, apoi foile se storc de apa, se pun in crema calduta de galbenusuri si se amesteca bine pana se topesc si se incorporeaza in crema.
Se mixeaza frisca rece de la frigider si se amesteca cu crema de galbenusuri racita. Amestecul il punem 15 minute la frigider apoi il mixam usor si il punem peste blat. Cand e gata prajitura se pune la frigider pana a doua zi apoi se taie si se orneaza dupa dorinta. 
Enjoy !!!