Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

vineri, 29 august 2014

Prajitura ,, Vant spaniol "

Ingrediente pentru blat I :
 - 5 oua
 - 5 linguri zahar
 -  2 linguri apa
 -  1/2 lingurita praf de copt
 - 2 linguri cacao
 - 5 linguri faina

  Se separa ouale. Se mixeaza albusurile un praf de sare si cu apa pana devine o spuma tare apoi se adauga pe rand zaharul . Incorporam apoi galbenusurile, faina, cacao si 1/2 lingurita praf de copt.Se amesteca usor apoi punem compozitia la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ingrediente pentru blat II (de bezea) :
- 8 albusuri
- 400 g zahar pudra
- 1 lingura otet
            Se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare pana devine o spuma tare apoi se adauga otetul si 400 g zahar pudra pe rand.Se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt, in tava de aceeasi dimensiune ca si la primul blat .

 Ingrediente pentru crema:
 - 8 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 1 budinca vanilie
- 2 linguri faina
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- 2 linguri cacao
                    Se mixeaza spuma galbenusurile cu 8 linguri de zahar, apoi se adauga1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si  1/2  l lapte. Se fierbe pa baie de aburi pana se ingrosa apoi se raceste si se adauga in untul frecat spuma. Se imparte crema in 2 si intr-o parte se adauga 2 linguri de cacao.

 Ingrediente pentru glazura
1/2 kg frisca vegetala
- 50 g ciocolata menaj

Asamblare :
Blat I, crema vanilie, blat bezea, crema cacao si deasupra frisca vegetala batuta. Peste frisca ciocolata rasa.

Cornulete cu dulceata de visine




Ingrediente aluat:
- 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
- 460 gr faina alba
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 10 linguri apa
- 150 gr zahar pudra vanilat


Umplutura
dulceata de visine, caise, prune sau de care doriti ...



  
                 Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza . Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Daca aluatul e faramicios si nu se leaga mai adaugati 1 lingura de apa.  Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica sub forma de patrat pe masa pudrata cu faina.  Pe o latura a aluatului puneti dulceata si rulati de vreo 2-3 ori pana nu se mai vede dulceata. Taiati apoi bagheta de-a lungul laturei,  apoi bucati de 2-3 cm. Procedati la fel si cu restul de aluat.   Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca sunt gata cand sunt usor rumenite pe talpa. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.