Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

vineri, 21 mai 2010

Profiterol



Ingrediente:

Pt. cojile de profiterol:
- 75 ml ulei
- 150 ml apa
- 3 oua
- 150 gr faina
- putina sare
Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand fierbe se adauga toata faina deodata si se amesteca pana incepe sa se prinda putin de fundul cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou care trebuie sa se incorporeze bine, abia apoi se adauga urmatorul ou. Se pun gramajoare mici cu ajutorul unui pos. Se coc la foc mediu fara a se deschide usa cuptorului, iar cand incep sa se rumenesca la foc mai mic.

Pt. crema de vanilie:
- 1/2 l lapte
- 75 gr zahar
- 100 gr faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 1/2 pachet unt sau rama

Se pune la fiert laptele, untul si 1/2 din cantitatea de zahar. Galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar si se adauga o ceasca din cantitatea de lapte si faina. Se omogenizeaza si se adauga in laptele care fierbe, se lasa la fiert pana se ingroasa, apoi se tempereaza putin si se amesteca cu albusurile batute spuma tare cu 4 linguri zahar pudra.

Pt. sosul de ciocolata:
- 75 gr cicolata menaj
- 2 linguri cacao
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingura ulei
- 2 linguri apa
- 2 linguri lapte
- 25 gr unt
- esenta de rom
Se pun toate ingredientele la topit pe foc incet sau pe baie de abur si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.

Asamblare:

Se aseaza in cupe un strat de frisca, cateva coji de profiterol, sos de ciocolata, crema de vanilie, coji de profiterol, 2-3 buline de inghetata de cicolata si vanilie, frisca, si se orneaza cu sos de ciocolata.