Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

vineri, 20 noiembrie 2009

Prajitura Fanta



Blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 100 ml ulei
- 7 linguri de faina
- 1 praf de copt stins cu otet

Se bat ouale spuma cu zaharul se adauga uleiul cate putin, apoi faina si praful de copt. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se raceste se insiropeaza cu suc fanta de portocale.

Crema:
- 500 gr branza dulce de vaca bine stoarsa
- 8 linguri zahar
- 1 pachet de unt
- 3 pachete de zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie si portocala
- stafide
Se amesteca toate foarte bine cu mixerul. Crema se pune peste blatul insiropat.

Glazura:
- 250 gr suc fanta de portocale se fierbe cu 8 linguri de zahar si o budinca de vanilie. Budinca nu se face foarte groasa si se toarna peste branza cand nu este foarte calda.

Cornulete sarate

Aluat:

- 750 gr faina
- 350 gr untura
Se amesteca bine apoi se adauga:
- 100 gr smantana
- 3 galbenusuri
- 30 gr drojdie inmuiata in putina apa minerala sau apa rece
- apa minerala

Se framanta bine iar daca aluatul este prea tare se mai adauga apa minerala. Se lasa la frigider pana dimineata. Se intinde foaie, se face rulada, se taie in bucati de 2 degete grosime, se fac gomboti, se intind, se taie in 8 si se ruleaza de la baza spre varf.
Deasupra se ung cu albus de ou batut spuma, se presara putina sare si boia.

Bombe

Ingrediente:

- 1 cana zahar
- 1 cana apa
- 1/2 kg biscuiti
- 1 pachet unt
- 3 lingurite cacao
- 2-3 linguri apa fiarta
- esenta rom
- visine fara sambure din compot sau visinata
- nuca de cocos

Se fierbe apa cu zaharul si cacao, apoi se adauga biscuitii si cand s-a racit se adauga untul si esenta de rom. Se formeaza bile, se pune cate o visina in mijloc si se dau prin nuca de cocos.

Prajitura Charlie


Ingrediente:

Foi:
- 16 albusuri
- 2 cani de zahar
- 2 linguri de faina
- 500 gr nuca macinata
- 1 praf de copt stins cu putin otet
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pus pe rand, se adauga faina, nuca si praful de copt, se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina

Crema:
- 16 galbenusuri
- 2 cani zahar
- 200 gr cacao
- 2 cuburi margarina (Unirea) sau unt
Se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa. Optional se poate pune nuca si in crema.
Se umplu foile cu crema calda, se unge cu crema si foaia de deasupra si se presara nuca macinata .