Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Chiftelute din varza murata

Ingrediente:

- 300 gr varza murata
- 3 oua
- faina
- sare, piper
- maghiran
Se pun cu lingura la prajit in ulei incins. Se pot praji si sub forma de clatita.

Gogosele de Craciun

Ingrediente:
- 1 kg faina
- 250 gr unt topit
- 4 oua + 1 ou pt uns
- 500 ml frisca lichida
- drojdie uscata
- stafide
- sare
Se face aluat, se lasa la dospit. Se fac baghete la care se face in mijloc un nod. Se ung cu ou batut. Se pun alune deasupra. Se coc si se presara cu zahar.

Tarta cu mere

Ingrediente:

Umplutura:
- 1/2 kg mere curatate taiate sferturi
Aluat:
- 170 gr faina
- 100 gr unt
- 1 galbenus de ou
- 50 ml apa
Se face un aluat care va sta o ora jumate la frigider
Caramel:
- 170 gr zahar praf
- 50 gr unt
Se caramelizeaza zaharul in cratita de copt se adauga untul si se topeste pe foc. Se pun merele, apoi bucatele de unt si se presara cu zahar. Se acopera cu foaia de tarta. Se coace aprox. 40 min.

Pui indian


Ingrediente:

-piept de pui
-unt
-1 lingurita curry
-1 pahar vin alb
-1 iaurt
-scortisora
-ghimbir
-patrunjel
-sare
-piper

Pieptul de pui se taie cubulete se adauga curry si se prajeste in unt. Se adauga
vinul, sare, piper, scortisoara, ghimbir, iaurt si patrunjel.
Se poate servi cu garnitura de orez.

Cornulete

-1 kg faina
-300 gr smantana
-2 oua
- 1/4 lingurita sare
- 1 cub drojdie dizolvata in putina apa calda cu putin zahar
- daca e nevoie se adauga putin lapte
Se amesteca toate, se face aluat, se lasa la dospit, se intinde , se taie patratele, se umple cu gem, nuca, mac sau orice doriti, se ruleaza de la baza spre varf si se pun la cuptor.

Paste cu nuca

-macaroane
-nuca tocata
-zahar
-coaja de portocala
-sare
-putin ulei
In apa in care vor fierbe macaroanele se pune coaja de portocala la fiert 15 min.Apoi se scoate se pune putina sare si se fierb macaroanele. Se scot se clatesc cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu nuca si zaharul apoi se pun intr-o tigaie cu putin ulei pe foc si se calesc putin atat cat sa se incalzeasca pastele.
Optional se pot adauga si 2-3 linguri de dulceata sau putina scortisoara.

Pasta de branza

-branza de vaci
-unt
-smantana
-susan
-marar
-sare

Se poate servi pe sandwich-uri, bruschete, ca umplutura pt jumatati de ardei sau ornarea unor aperitive

Salata banateana

- piept de pui fiert
- telina data pe razatoarea fina
- castraveti murati
- sunca
- ardei iute
- maioneza
- sare
- piper

Salata cu piept de pui

-piept de pui fiert si taiat marunt
-castraveti murati taiati marunt
-ciuperci fierte taiate feliute
-cateva linguri smantana
-maioneza
-sare
-piper

Salata orientala

-cartofi fierti taiati cubulete
-ardei rosu taiat julien
-masline
-castraveti taiati felii
-ulei
-otet
-sare

Salata bulgareasca

- rosii taiate marunt
- castraveti (proaspeti nu murati) cu coaja taiati felii
- ardei rosu
- branza telemea taiata cubulete
- sunca
- sare
- piper
- ulei
- otet

*nota: cantitatile le apreciati singuri in functie de gust sau de cate persoane aveti la masa

Salata egipteana

-200 gr. orez fiert
-100 gr. ficat de pui fiert
-150 gr. sunca
-50 gr. mazare fiarta
-1-2 rosii
-2 ardei
-sare
- piper

Salata de cruditati

- 200 gr varza alba
- 200 gr varza rosie
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu
Se taie toate marunt si se adauga un dressing format din :
- 1 lingurita curry
- zeama de lamaie
- sare
- maioneza