Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

marți, 13 aprilie 2010

Prajitura cu visine




Ingrediente:
- 8 oua
- 11 linguri zahar
- 11 linguri apa
- 11 linguri ulei
- 11 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 200 gr nuci prajite si taiate marunt
- visine
- fulgi de ciocolata
- zahar pudra

Se bat ouale cu zaharul, 1 plic zahar vanilat si apa pana devine o spuma groasa, se adauga uleiul, se mixeaza pana se incorporeaza, apoi praful de copt si faina. Aceasta compozitie se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Visinele fara samburi se amesteca bine cu faina si se pun o parte in blat cand se pune la cuptor iar cand este copt pe jumate se pune cealalta parte de visine si nuci iar deasupra se presara fulgi de ciocolata. Cand este copt se pudreaza cu zahar praf.

Aripioare pane la cuptor cu rizotto primavera


Ingrediente:
pt. aripioare pane la cuptor:

- aripioare de pui
- faina
- oua
- pesmet
- cascaval ras sau parmezan
- sare
- piper
- putina boia dulce sau chili dupa preferinta

Aripioarele se trec prin faina, prin ou, apoi prin pesmet (amestecat in prealabil cu sare, piper, boia si cascaval ras). Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt unsa cu ulei si se stropesc putin si aripioarele cu ulei. Se pun la cuptor pana se rumenesc.

pt. rizotto:
-300 gr orez
- 1 bucatica telina
- 2 morcovi
- 2 buc. ardei rosu
- 200 gr mazare
- 200 gr porumb din conserva
- 200 gr smantana dulce

Telina + 1 morcov se dau pe razatoarea mica, ardeii si un morcov se taie cubulete mici. Se pun toate la calit in putin ulei pana se inmoaie se adauga mazarea, porumbul si smantana, se condimenteaza cu putina sare si piper si se mai dau un clocot, se pune orezul si 1 pahar de apa si se pune toata compozitia intr-un vas de jena uns cu unt la cuptor. Cand e gata se presara cascaval deasupra cat e fierbinte.