Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

vineri, 29 august 2014

Cornulete cu dulceata de visine




Ingrediente aluat:
- 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
- 460 gr faina alba
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 10 linguri apa
- 150 gr zahar pudra vanilat


Umplutura
dulceata de visine, caise, prune sau de care doriti ...



  
                 Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza . Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Daca aluatul e faramicios si nu se leaga mai adaugati 1 lingura de apa.  Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica sub forma de patrat pe masa pudrata cu faina.  Pe o latura a aluatului puneti dulceata si rulati de vreo 2-3 ori pana nu se mai vede dulceata. Taiati apoi bagheta de-a lungul laturei,  apoi bucati de 2-3 cm. Procedati la fel si cu restul de aluat.   Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca sunt gata cand sunt usor rumenite pe talpa. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.