Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

vineri, 12 martie 2010

Croissant

Ingrediente:
- 150 g unt
- 3 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri vin alb
- 100 g smantana
- 350 g faina
- 300 g gem

Se freaca spuma untul moale cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina. Se framanta bine, se intinde si apoi se impatura de 3 ori. Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pt 15 min. Se repete aceasta operatie de 3 ori. Apoi se intinde foaie de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza cate o lingurita de gem in mijloc se ruleaza apoi se da forma de corn. Se pun intr-o tava unsa si se ung cu galbenus de ou. Se coc la foc potrivit 30 min in cuptorul preincalzit.

Niciun comentariu: