Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

sâmbătă, 13 martie 2010

Pulpa de porc cu alune


Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 2 morcovi dati prin razatoarea fina
- 100 g alune sarate decojite
- 1 -2 linguri sos de soia
- 1 lingura sos worcester
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2-3 linguri ulei
- sare

Se portioneaza carnea in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si scortisoara. Se pune la inabusit cu ulei si putina apa, pe parcurs se mai adauga apa pana cand carnea este aproape gata. Apoi se adauga morcovul si se caleste la un loc cu carnea. Spre sfarsit se adauga alunele si sosul de soia si se mai lasa putin sa fiarba. Se ia de pe foc, se scoate carnea iar sosul de alune se mixeaza in blender. Se serveste carnea cu sosul de alune deasupra si cu garnitura de cartofi natur.

Cartofi natur a la Teolyn :

- 4-5 cartofi
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 -2 lingurite vegeta
- apa

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la calit in uleiul cald pana isi schimba putin culoarea. Se adauga zaharul , se mai calesc putin, apoi se adauga apa atat cat sa ii acopere, adaugam vegeta si ii lasam sa fiarba. Cand s-au fiert , se scurg de apa si se servesc ca si garnitura.

Un comentariu:

Roxana spunea...

Sosul Worchester, de care ai folosit? L-ai facut tu? Cel de la Heinz nu imi place deloc