- 8 Blaturi:
- 12 oua
- 200 g zahar pudra
- 200 g faina
- 60 g unt topit
- un praf de sare
Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu 100 gr zahar pudra adaugat pe rand. Separat se mixeaza spuma galbenusurile + 100 gr zahar pudra la sfarsit adaugam si untul topit dar racit apoi amestecam cu spuma de albus si adaugam faina incorporand usor. Se coc 8 foi pe cercul de la o tava rotunda detasabila , acoperit cu hartie de copt.
Crema:
Se mixeaza spuma ouale + zaharul si zaharul vanilat apoi se fierb pe abur pana se ingroasa putin se iau de pe abur si se mixeaza pana se racesc, apoi se adauga ciocolata topita si racita . Separat se mixeaza untul spuma se adauga cacaoa si se omogenizeaza bine apoi se adauga lingura cu lingura in unt crema de ouaDecor:
- 100 g zahar tos
Se umplu foile cu crema ultimul strat fiind de crema peste care se aseaza feliile glazurate cu zahar ars.






2 comentarii:
Teo esti extraordinara! mega dulce :)
dobosul este si printre preferatele mele. pup mare
Multumesc Daria Loredana, pupici!
Trimiteți un comentariu