Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

marți, 14 aprilie 2015

Tort Amandina

Ingrediente blat:
-6 oua
- 200 gr zahar
- 30 ml apa
- 40 ml ulei
- 20 gr cacao
- 8 linguri cu faina
              Se mixeaza albusurile spuma tare impreuna cu apa apoi se adauga zaharul pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza bine cu uleiul apoi se adauga peste spuma de albusuri si se mixeaza putin, se pune faina + cacao si se incorporeaza usor cu o lingura de lemn. Se coace la foc mediu aprox. 30 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Ingrediente crema :
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 3-4 linguri cacao
- 300 gr unt
                 Ouale se mixeaza bine cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa, apoi se adauga 3 linguri de cacao se omogenizeaza si se lasa la racit. Untul se alifiaza apoi se adauga 1 lingura cacao si se amesteca bine, urmand sa se incorporeze in unt cate o lingura din crema racita.

Ingrediente sirop : 
- 300 ml apa
- 150 gr zahar
       se fierb pe foc pana se topeste zaharul apoi se adauga 1-2 plicuri capuccino. Se lasa la racit .

Ingrediente glazura: 
- 200 gr ciocolata
- 120 ml frisca lichida
              se incalzesc la foc mic pana se topeste ciocolata amestacand continuu, apoi calduta se intinde peste tort.

Asamblare :
Se taie blatul in 2 sau 3 parti egale in functie de cat de inalt va iese :), se insiropeaza fiecare felie , se aseaza crema intre ele iar deasupra se pune glazura si se decoreaza dupa preferinta . Pofta buna!

 Este fffff bun :) !!!!


Niciun comentariu: