Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

joi, 19 noiembrie 2009

Prajitura Lorelay

Blat:
- 7 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 3 linguri ness
- 7 linguri apa fiarta
- 200 gr faina
- 7 albusuri batute spuma cu 100 gr zahar
- 1 praf de copt

Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul se adauga nessul , apa, faina si la sfarsit albusurile si praful de copt. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Crema:
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 200 gr zahar
Se bat pe baie de aburi pana se ingroasa. Se raceste si se adauga 250 gr unt.

Se taie blatul, se umple cu crema, se pune crema si deasupra, peste care se pune 200 gr nuca prajita si taiata (sau alune) apoi se glazureaza

Glazura:
- 3 albusuri, 9 linguri de zahar si 2 linguri de ness se bat pe baie de aburi

Niciun comentariu: