Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

joi, 19 noiembrie 2009

Tort caramel

Ingrediente:

Crema:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 litru lapte fiert si racit
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga laptele

Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 6 linguri faina
- praf de copt stins cu ptin otet sau zeama de lamaie
Se bat ouale cu zaharul si apa si se adauga faina si praful de copt .

Glazura:
- 500 gr frisca batuta

Intr-o cratita se ard 20 linguri de zahar apoi se imbraca peretii cratitei cu zaharul ars. Se lasa putin sa se intareasca, se adauga crema se da putin la cuptor apoi se scoate si se adauga compozitia de blat dupa care se da din nou la cuptor pana se coace blatul. Se lasa la racit in cratita apoi se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca.

Niciun comentariu: