Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

duminică, 20 decembrie 2009

Rigoletto

Foile:

- 4 galbenusuri
- 200 gr zahar praf
- 10 linguri apa
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- 200 gr faina
Galbenusurile se freaca cu zaharul , se adauga treptat apa ca la maioneza apoi se adauga cacao, bicarbonatul si faina.
Separat 4 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar. Se amaesteca cu prima compozitie si se coc 2 blaturi in tava tapetata.


Crema :

- 1 litru lapte se fierbe cu :
- 2 budinci de vanilie
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
Separat se freaca spuma 1 pachet rama cu 200 gr zahar praf.

Se pun cele 2 creme in frigider pentru a ajunge la temperaturi identice dupa care se amesteca.

Se bate 0.5 l frisca vegetala.

Modul de asezare al prajiturii:

- se pune prima foaie
- se pune toata crema peste prima foaie
- peste crema se pune frisca
- se pune cea de a doua foaie glazurata cu glazura rece.

Niciun comentariu: