Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

miercuri, 11 noiembrie 2009

Rafaelo

Ingrediene:

- 350 gr zahar
- 150 ml apa
- 200 gr unt sau o margarina rama
- 400 gr lape praf
- 200 gr nuca de cocos
Se fierbe apa + zaharul, se adauga untul, se incorporeaza bine apoi se ia de pe foc si se adauga laptele praf si nuca de cocos. Se pune la frigider 1 ora apoi se formeaza bilute in care se pune cate o aluna de padure sau sambure de nuca sau stafide, apoi se dau prin nuca de cocos.

Inghetata de nuca

Ingrediente:

- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 1 zahar vanilinat
- 5 picaturi esenta de rom
- 2 linguri de lapte
Toate se fierb pe baie de aburi .
Separat se bat 500 gr smantana dulce pana se face frisca si se amesteca cu crema racita de mai sus, se adauga 100 gr nuca macinata. Se pune la congelator.