- somn fiert maruntit
- andive taiate
- masline negre (fara sambure) taiate felii
- samburi de nuca
- salata verde rupta bucatele
- boabe de porumb fiert
- felii subtiri de mar
- sare, piper
- maioneza
Se amesteca si la sfarsit se stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Welcome to my page !
duminică, 8 noiembrie 2009
Galusti cu dulceata
Ingrediente:
- cativa cartofi fierti rasi pe razatoarea mica
- 2 oua
- gris
- faina
- sare
- unt
- pesmet
- zahar
Se face aluat. Se intinde si se taie cu un pahar. Se pune dulceata, se pliaza in doua si se apasa bine marginile cu o furculita. Se pun la fiert. Se scot se pun la scurs.
Se topeste unt se adauga pesmet, se pun galustele si se adauga zahar .
- cativa cartofi fierti rasi pe razatoarea mica
- 2 oua
- gris
- faina
- sare
- unt
- pesmet
- zahar
Se face aluat. Se intinde si se taie cu un pahar. Se pune dulceata, se pliaza in doua si se apasa bine marginile cu o furculita. Se pun la fiert. Se scot se pun la scurs.
Se topeste unt se adauga pesmet, se pun galustele si se adauga zahar .
Ardei copti cu linte - Bulgaria
Ingrediente:
- linte
- 1 morcov tocat
- 1 ardei verde tocat
- 1 rosie tocata
- sare
- piper
- ardei rosii copti
- 1 ou
- putin lapte
- patrunjel
Se pune lintea la fiert, se adauga morcovul, ardeiul tocat, rosia, putina sare , piper.
Se umplu ardeii copti cu fiertura de mai sus si se pun intr-un vas de jena uns cu unt. Se bate oul cu sare , piper, se adauga putin lapte si patrunjel, se toarna peste ardei si se da la cuptor.
- linte
- 1 morcov tocat
- 1 ardei verde tocat
- 1 rosie tocata
- sare
- piper
- ardei rosii copti
- 1 ou
- putin lapte
- patrunjel
Se pune lintea la fiert, se adauga morcovul, ardeiul tocat, rosia, putina sare , piper.
Se umplu ardeii copti cu fiertura de mai sus si se pun intr-un vas de jena uns cu unt. Se bate oul cu sare , piper, se adauga putin lapte si patrunjel, se toarna peste ardei si se da la cuptor.
Ficat de pui cu ciuperci
Ingrediente:
- 500 gr ficat de pui
- 500 gr. ciuperci proaspete
- 1-2 castraveti murati
- 200 gr bacon
- 2-3 linguri pasta de rosii
- ulei
- sare
Se prajeste ficatul de pui in ulei,se adauga baconul taiat cubulete, apoi ciupercile taiate feliute si la final castravetii taiati tot cubulete si pasta de rosii.
- 500 gr ficat de pui
- 500 gr. ciuperci proaspete
- 1-2 castraveti murati
- 200 gr bacon
- 2-3 linguri pasta de rosii
- ulei
- sare
Se prajeste ficatul de pui in ulei,se adauga baconul taiat cubulete, apoi ciupercile taiate feliute si la final castravetii taiati tot cubulete si pasta de rosii.
Sos de sampanie
Ingrediente:
- 1/2 l sampanie
- 1 cutie smantana
- 3-4 galbenuse
- suc de la o jumatate de lamaie
- sare , piper
Se pune sampania la fiert apoi se adauga smantana. Separat galbenusurile, sucul de lamaie, sarea si piperul se fierb pe aburi si se amesteca pana se ingroasa. Apoi se da deoparte de pe foc si se adauga cate putin din sosul de smantana.
- 1/2 l sampanie
- 1 cutie smantana
- 3-4 galbenuse
- suc de la o jumatate de lamaie
- sare , piper
Se pune sampania la fiert apoi se adauga smantana. Separat galbenusurile, sucul de lamaie, sarea si piperul se fierb pe aburi si se amesteca pana se ingroasa. Apoi se da deoparte de pe foc si se adauga cate putin din sosul de smantana.
Salata kisir - Turcia
Ingrediente:
- 1-2 castraveti verzi taiati cubulete
- 150-200 gr grau fiert si stors
- 1 linguri pasta de rosii
- 2 rosii taiate cubulete
- sare
- piper
- putina boia iute
- mult patrunjel verde tocat
Se amesteca toate si se serveste pe frunze de salata verde.
- 1-2 castraveti verzi taiati cubulete
- 150-200 gr grau fiert si stors
- 1 linguri pasta de rosii
- 2 rosii taiate cubulete
- sare
- piper
- putina boia iute
- mult patrunjel verde tocat
Se amesteca toate si se serveste pe frunze de salata verde.
Cozonac
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 500 ml lapte caldut
- 5 oua (se separa galbenusurile de albusuri)
- 1 cub drojdie
- 1 cana zahar
- putin ulei
- nuca , stafide, rahat
- cacao
Se pune laptele, zaharul, galbenusurile si drojdia in faina. Se framanta bine apoi se adauga uleiul si se mai framanta putin. Se lasa la dospit apoi se intinde se umple, se ruleaza , se impleteste si se coace.
Umplutura:
Albusurile se bat spuma cu zahar si in ele se adauga nuca, stafide, rahat si cacao.
- 1 kg faina
- 500 ml lapte caldut
- 5 oua (se separa galbenusurile de albusuri)
- 1 cub drojdie
- 1 cana zahar
- putin ulei
- nuca , stafide, rahat
- cacao
Se pune laptele, zaharul, galbenusurile si drojdia in faina. Se framanta bine apoi se adauga uleiul si se mai framanta putin. Se lasa la dospit apoi se intinde se umple, se ruleaza , se impleteste si se coace.
Umplutura:
Albusurile se bat spuma cu zahar si in ele se adauga nuca, stafide, rahat si cacao.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)