Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

miercuri, 2 iunie 2010

Pizza


Ingrediente:

pt. aluat:
- 400 gr faina
- 50 ml ulei
- ~150 ml apa calduta
- putina sare
- putin zahar
- 1/2 cub drojdie

- salam
- ciuperci proaspete
- porumb
- ardei kapia
- cascaval
- ketchup
- oregano

Punem drojdia la topit in apa calduta cu putin zahar, apoi amestecam cu faina, ulei, si putina sare. Lasam la crescut intr-un loc caldut ~ 1 ora. Impartim aluatul in 2 deoarece avem suficient pt 2 portii, il intindem si il asezam in tava unsa cu ulei. Ungem blatul de pizza cu ketchup, asezam salamul, ciupercile taiate felii, porumbul, ardeiul si deasupra cascaval ras si putin oregano. Se pune la copt apoi se serveste cu pofta !

Piure de morcovi cu piept de pui


Ingrediente:

- piept de pui
- 3-4 morcovi
- o bucata de telina
- 1 cartof mic

Pieptul de pui se portioneaza in baghete, se condimenteaza cu sare, piper, putin sos de soia si putin sos worcester si se lasa la marinat. Apoi se dau baghetele prin faina si se prajesc in ulei incins.
Legumele se curata, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu putina sare. Se scurg, se pun in blender, se adauga si o bucatica de unt, sare si piper dupa gust si se paseaza.