Ingrediente:
- 400 g faina
- 50 g untura sau margarina
- 2 linguri miere
- 200 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
Se amesteca toate , se face aluat si se coc 5 foi pe dosul tavii unsa si tapetata cu faina.
Crema 1 :
- 1 budinca roz
- 300 ml lapte
- 3 linguri zahar
Se fierbe si dupa racire se adauga 5o g unt.
Crema 2 :
- 1 budinca vanilie
- 300 ml lapte
- 3 linguri zahar
Se fierbe si dupa racire se adauga 5o g unt.
Se umplu foile alternativ cu crema 1 si 2 si deasupra se pune glazura de ciocolata.
Welcome to my page !
luni, 28 decembrie 2009
Prajitura Coca Cola
Ingrediente blat:
-4 albusuri
- 300 g zahar praf
- 12 linguri suc coca cola
- 4 galbenusuri
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 200 g faina
Albusurile se bat spuma cu 300 g zahar praf pus pe rand, se adauga galbenusurile, sucul coca cola, cacaoa, faina si praful de copt. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa racire blatul se insiropeaza cu putin suc coca cola.
Crema:
- 1 budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 g zahar
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul. Dupa racire se adauga 250 g unt si 50 gr nuca de cocos.
Crema se pune peste blat iar deasupra se pune glazura de ciocolata sau se rade ciocolata.
-4 albusuri
- 300 g zahar praf
- 12 linguri suc coca cola
- 4 galbenusuri
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 200 g faina
Albusurile se bat spuma cu 300 g zahar praf pus pe rand, se adauga galbenusurile, sucul coca cola, cacaoa, faina si praful de copt. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa racire blatul se insiropeaza cu putin suc coca cola.
Crema:
- 1 budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 g zahar
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul. Dupa racire se adauga 250 g unt si 50 gr nuca de cocos.
Crema se pune peste blat iar deasupra se pune glazura de ciocolata sau se rade ciocolata.
Negresa
Ingrediente:
- 250 g margarina
- 300 g zahar
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cacao
- 300 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
- 350 g faina
- 1 praf copt
Margarina se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, cacaoa, laptele , vanilia, faina si praful de copt.
Se coace pe jumatate, se scoate din cuptor se unge cu un strat de gem si peste gem se pun albusurile batute spuma tare cu 300 g zahar praf si se mai da la copt 20 de minute.
- 250 g margarina
- 300 g zahar
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cacao
- 300 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
- 350 g faina
- 1 praf copt
Margarina se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, cacaoa, laptele , vanilia, faina si praful de copt.
Se coace pe jumatate, se scoate din cuptor se unge cu un strat de gem si peste gem se pun albusurile batute spuma tare cu 300 g zahar praf si se mai da la copt 20 de minute.
Biscuiti veseli

Ingrediente:
- 3 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana untura
- 1 lingurita bicarbonat stins cu putin otet
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
- faina cat cuprinde
- optional se poate adauga in aluat si nuca macinata
Se face un aluat mai tare, se intinde, se taie cu diferite forme, se decoreaza cu fulgi de ciocolata si se dau la copt. Biscuitii pot fi lasati simpli sau dati cat inca sunt fierbinti prin zahar pudra.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)