Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

duminică, 20 decembrie 2009

Pate de jumari


Ingrediente:

- 300 g jumari de porc
- 2 cepe
- 1 lingura untura de porc
- sare
- piper
- 2 linguri de mustar
- 2 mere
- 2 oua

Se fierb ouale tari si se taie cubulete. Merele se curata si dau prin razatoarea mica. Jumarile si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu untura, mustarul, merele si ouale fierte. Se adauga sare si piper dupa gust.

Chiftelute de oua

Ingrediente:

- 8 oua
- sare, piper
- ulei
- 1 legatura de marar
- 3 linguri faina sau pesmet

6 oua se fierb in apa sarata. Se curata de coaja si se taie cubulete. Se amesteca bine cu 2 oua crude, se adauga sare, piper , marar tocat. Se formeaza chiftelute cu mana uda , se dau prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc cu smantana sau sos de rosii.

Oua umplute


Ingrediente:

- 6 oua fierte tari
- 1 lingura unt
- 2 lingurite mustar
- cateva frunze de marar si patrunjel
- sare, piper

Ouale se curata de coaja se taie in 2 pe lungime, se scot galbenusurile.
Galbenusurile se freaca cu untul si mustarul, se adauga sare, piper si se umplu albusurile cu aceasta compozitie. Se orneaza cu frunze de marar si patrunjel.

tips

Pesmetul se poate face in casa din paine uscata si trecuta prin masina de tocat sau pusa bucatele in blender.

Snitel vienez

Ingrediente:

- 1 piept de pui dezosat taiat felii
- 1-2 oua
- 4 linguri faina
- sare, piper
- 4 linguri pesmet
- ulei pentru prajit

Se bate fiecare snitel cu ciocanul de snitele prin folie alimentara.
Se bate oul cu sare si piper.
Se trece fiecare snitel prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet.
Se prajesc in baie de ulei incins.
Se scot pe servetele de hartie ca sa absoarba surplusul de grasime.

Snitel parizian

Ingrediente:

- cateva felii de cotlet de porc
- 1- 2 oua
- sare, piper
- 5 linguri de faina
- ulei pentru prajit

Carnea se bate prin folie alimentara cu ciocanul de snitele.
Se bat ouale cu sare si piper.
Fiecare snitel se trece prin faina, se scutura , se da prin ou si iar prin faina. Se prajesc in baie de ulei incins.

Chec

Ingrediente:

- 8 oua
- 8 linguri ulei
- 1 cana jumate zahar
- 1 cana jumate faina
- 11 linguri apa
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- ulei pt uns tava

Se face un sirop fiert din apa cu zahar si se lasa la racit.
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat siropul, se bate bine in continuare si se adauga galbenusurile cate unul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Se unge o tava cu ulei si se toarna pana la jumate compozitia alba. In restul de compozitie se pune cacao , se amesteca bine si se pune cu lingura peste compozitia alba.

Jambon de porc cu crusta de miere


Ingrediente:

- un jambon dezosat dar cu sorici pe el
- 5 linguri miere
- 3 linguri mustar
- sare
- piper
- boia dulce sau iute
- cuisoare
- ulei

Se cresteaza soricul in patratele, se condimenteaza cu sare, piper, boia si din loc in loc se introduc cuisoare. Se aseaza jambonul intr-o tava cu apa si ulei pana la jumatatea inaltimii jambonului si se da la cuptor cca 1 ora. Se scoate se unge jambonul cu miere si mustar si se mai da la cuptor 10 minute.

Garnitura:
- cartofi copti cu unt si smantana

Pate de ficat

Ingrediente:

- 100 g ficat de pui
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- 2 linguri suc de rosii
- verdeata
- sare
- cimbru
- 1 lingurita de unt

Se fierbe oul tare. Ficateii se fierb sau se frig pe gratar si se dau prin masina de tocat de 2-3 ori. Se adauga galbenusul fiert, verdeata tocata marunt, smantana, sucul de rosii, sarea si cimbrul. Se mixeaza bine pana se obtine consistenta pateului si se adauga untul.

Salata delicioasa ("specialitatea casei")



Ingrediente:

- 1 salata verde taiata marunt
- 1 cutie porumb
- 200 gr masline taiate
- jumate piept de pui fiert si taiat marunt
- putin sos de soia
- putin sos worcester
- 2-3 linguri maioneza

Budinca de cartofi

Ingrediente:

- 6 cartofi fierti
- 4 oua
- 1 cana smantana
- 5 linguri branza de vaci
- 2 linguri telemea rasa
- 4 linguri unt
- 2 linguri faina
- 1/2 legatura marar
- sare

Cartofii fierti se paseaza, se amesteca cu branza de vaci, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana, faina si mararul. Albusurile se bat spuma si se adauga usor in compozitie.
Se unge o forma cu unt se toarna compozitia si se da la cuptor 30-40 minute. Se taie dupa ce se raceste putin.

Rulada de napolitane


Ingrediente:

- 1 margarina
- 2 cani zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 400 gr biscuiti
- 300 gr lapte praf
- 1 pachet foi napolitane

Se caramelizeaza 1 cana de zahar apoi se adauga 1 cana jumate de apa. Se amesteca si se adauga biscuitii macinati si se pune asa cald in strat subtire peste foaia de napolitana.

Crema:
Se fierbe 1 cana zahar cu 5 linguri de apa pana se obtine un sirop in care se pune margarina, laptele praf si nuca de cocos. Se intinde peste biscuiti si se ruleaza.

Rulada cu branza

Ingrediente:

- 500 ml lapte
- 150 gr margarina
- sare
Se pun la fiert, cand fierb se adauga:
- 7 linguri de faina
- 5 oua
Se pune la copt 10-15 minute in tava tapetata cu margarina. Se umple si se ruleaza.

Umplutura:

- branza de vaci
- branza de burduf
- marar
- sare

Sumeghi

                                                                                   Blat:
- 7 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr nuca macinata
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si nuca macinata. Se coace pe dosul tavii. Se taie in 4 fasii.

Crema:
- 250 gr zahar
- 250 gr unt sau margarina
- 50 gr cacao
Se freaca la rece pana se omogenizeaza apoi se fierb pe abur pana ramane pe peretii oalei. Se adauga esenta de rom , apoi se umplu foile.

Covrigei 2

Ingrediente:

- 600 gr faina
- 250 gr untura
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita bicarbonat stins
- smantana
- sare

Albusul se bate spuma si se pune deasupra.

Covrigei 1

Ingrediente:

- 500 gr faina
- 200 gr cascaval
- 2 oua
- 1 margarina
- 1 smantana
- sare
- 1 lingurita bicarbonat stins

Separat se bat 2 oua cu sare si se ung covrigeii si se presara cu chimen

Regina Maria

Blat 1:

- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina

Blat 2:

- 6 albusuri
- 200 gr zahar
- 250 gr nuca prajita si taiata

Crema:

- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 200 gr unt

Napolitane cu crema de biscuiti

Ingrediente:

- 2 foi napolitane

Crema:

- 200 gr unt
- 500 gr zahar
- 200 gr apa
- 2 linguri cacao
- 3 -4 linguri rom
Se fierb pe foc apoi se amesteca cu 500 gr biscuiti macinati , nuci taiate, stafide. Crema se pune calda intre cele 2 foi de napolitane.

Rigoletto

Foile:

- 4 galbenusuri
- 200 gr zahar praf
- 10 linguri apa
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- 200 gr faina
Galbenusurile se freaca cu zaharul , se adauga treptat apa ca la maioneza apoi se adauga cacao, bicarbonatul si faina.
Separat 4 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar. Se amaesteca cu prima compozitie si se coc 2 blaturi in tava tapetata.


Crema :

- 1 litru lapte se fierbe cu :
- 2 budinci de vanilie
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
Separat se freaca spuma 1 pachet rama cu 200 gr zahar praf.

Se pun cele 2 creme in frigider pentru a ajunge la temperaturi identice dupa care se amesteca.

Se bate 0.5 l frisca vegetala.

Modul de asezare al prajiturii:

- se pune prima foaie
- se pune toata crema peste prima foaie
- peste crema se pune frisca
- se pune cea de a doua foaie glazurata cu glazura rece.