Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

joi, 19 noiembrie 2009

Tort caramel

Ingrediente:

Crema:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 litru lapte fiert si racit
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga laptele

Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 6 linguri faina
- praf de copt stins cu ptin otet sau zeama de lamaie
Se bat ouale cu zaharul si apa si se adauga faina si praful de copt .

Glazura:
- 500 gr frisca batuta

Intr-o cratita se ard 20 linguri de zahar apoi se imbraca peretii cratitei cu zaharul ars. Se lasa putin sa se intareasca, se adauga crema se da putin la cuptor apoi se scoate si se adauga compozitia de blat dupa care se da din nou la cuptor pana se coace blatul. Se lasa la racit in cratita apoi se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca.

Prajitura Lorelay

Blat:
- 7 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 3 linguri ness
- 7 linguri apa fiarta
- 200 gr faina
- 7 albusuri batute spuma cu 100 gr zahar
- 1 praf de copt

Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul se adauga nessul , apa, faina si la sfarsit albusurile si praful de copt. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Crema:
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 200 gr zahar
Se bat pe baie de aburi pana se ingroasa. Se raceste si se adauga 250 gr unt.

Se taie blatul, se umple cu crema, se pune crema si deasupra, peste care se pune 200 gr nuca prajita si taiata (sau alune) apoi se glazureaza

Glazura:
- 3 albusuri, 9 linguri de zahar si 2 linguri de ness se bat pe baie de aburi

Baigli cu mac

Aluat:

- 300 gr faina
- 140 gr margarina
- 70 gr zahar praf
- 2 galbenusuri
- 10 gr drojdie
- putina sare

Se framanta bine si se tine 3 ore la frigider.

Umplutura:

- 200 gr mac sau nuca
- 50 ml apa, 3 linguri de miere, putina scortisoara, 70 gr zahar se fierb si se amesteca cu macul sau nuca.

Se unge foaia de aluat uniform cu compozitia putin calduta si se ruleaza. Deasupra se unge cu galbenus de ou. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil.

Tzatziki

Ingrediente:

- 1/2 kg. castraveti proaspeti
- 3 cutii iaurt de 500 grame
- 50 gr. nuci
- usturoi
- marar
- sare
- ulei

Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca mararul. Se amesteca toate ingredientele cu iaurt, se adauga putin ulei si sare dupa gust.

Salata cu cus-cus

Ingrediente:

- 500 gr cus-cus
- 3-4 rosii
- 2-3 castraveciori
- 2 ardei
- 2 cepe mici/1 mare,
- 100 g stafide
- menta proaspata
- sare
- piper

Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle.
Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca.
Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii.
Se amesteca cu cus-cusul, stafidele, menta, sarea si piperul si se tine la figider.Se serveste rece.

Salata cu tofu

Ingrediente:

- 100 gr tofu
- 1 rosie
- 1 castravete
- ulei
- zeama de lamaie sau otet

Se prepara Se taie rosia si castravetele feliute, se adauga ulei si otet (sau lamaie pentru mai multa aroma) iar la final se pune deasupra tofu taiat cubulete.

Salata de porumb

Ingrediente:

- 1 conserva de porumb
- sunca taiata marunt
- maioneza
- smantana

Se pune porumbul din conserva la scurs fara sa se spele cu apa, se taie
sunca marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se
amesteca cu smantana. Se amesteca toate ingredientele si se orneaza cu patrunjel verde.

Tocanita de ciuperci


Ingrediente:

- 1 morcov
- 1 bucatica de telina
- optional ardei
- ciupercute
- boia
- pasta de rosii (sau ketchup)
- ulei
- putina apa
- vegeta
- patrunjel
Telina si morcovul se dau prin razatoare si se inabusesc in ulei cu apa pana se inmoaie se adauga boiaua, apoi ciupercutele taiate julien si se fierb.
La sfarsit se adauga pasta de rosii si patrunjelul tocat.
Am servit cu garnitura de paste.

Orez la cuptor

Ingrediente

- 1 cana orez
- 3 cani apa
- 1 morcov
- 1 bucatica telina
- vegeta
- ulei


Orezul se spala si se lasa putin sa se umfle in apa.
Se rade morcovul si telina si se calesc in ulei apoi se amesteca cu orezul scurs
de apa.
Se fierb cele 3 cani de apa cu vegeta.
Se unge un vas de jena cu unt se aseaza orezul cu legumele apoi se pune supa
de vegeta si se da la cuptor pana scade apa de tot.