Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

joi, 26 noiembrie 2009

Lapte de pasare

Ingrediente:

- 1 litru de lapte
- 4 oua
- 16 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri praf de budinca de vanilie

Se fierbe laptele cu 4 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare apoi se aduaga treptat 4 linguri zahar si se continua baterea pana se topeste zaharul. Se ia cu o lingura spuma de ou si se pune in laptele care fierbe la foc incet, se fierb 1 minut pe fiecare parte, apoi se scot cu o spumiera.
Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar, apoi se adauga putin lapte si 2 linguri praf de budinca de vanilie. Se omogenizeaza bine, se adauga in lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc se pun galustele de albus deasupra.Se poate decora cu frisca si ciocolata rasa.
Se serveste rece.