Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

miercuri, 25 noiembrie 2015

Placinta cu carne si ciuperci

Ingrediente aluat: 
 - 100 gr unt gras (80 la suta grasime)
- 200 gr smantana grasa fermentata
- 1 ou
- 400 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- un pumn de faina pt blatul de lucru
       Se amesteca toate ingredientele, se formeaza o bila si se pune in folie alimentara la frigider pentru 30 de minute.

 Ingrediente umplutura: 
- 600 gr carne tocata (porc+ vita)
- 1 lingurita vegeta
- 400 gr ciuperci proaspete
- sare, piper, chimen
- 2 oua crude
- 200 gr smantana grasa fermentata
- 150 gr cascaval  taiat cubulete mici
- 1 legatura mica frunze de patrunjel care se toaca marunt
            Se caleste carnea, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata, se adauga sare piper si restul de condimente. Se raceste complet, se adauga cascavalul, ouale, smantana si patrunjelul.  Tips (daca aceasta compozitie este putin zemoasa se adauga putin pesmet ) .

Decor:
- pt uns placinta se foloseste  1 ou batut cu furculita impreuna cu 1 lingura de lapte rece, sare, putina boia dulce. Deasupra placintei se presara seminte de chimen sau susan.

      Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara,se presara cu pesmet,  pe mijlocul acesteia in lungimea ei se aseaza umplutura. Marginile se taie fasii de 1,5- 2 cm si se impletesc peste umplutura. Deasupra se unge cu ou si se coace la 180 de grade aprox. 50 de minute.








Chifle

INGREDIENTE:

- 530 gr faina
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 50 ml ulei
- 350 ml lapte
- 25 gr drojdie proaspata
 - pt uns. 1 ou batut, seminte de mac, chimen, susan.

Se amesteca drojdia + zahar + laptele caldut. Se lasa 10 minute . Faina se amesteca cu sarea apoi cu laptele cu drojdie si uleiul. Se face aluat. Se lasa la dospit 30 de minute. Aluatul se imparte in 6 bucati , fiecare bucata se intinde cu palma unsa cu ulei apoi se ruleaza dintr-un capat luind o bucatica din stanga apoi din dreapta pana se formeaza o bila, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 10 minute, apoi se ung cu ou si se presara cu seminte dupa preferinta. Se coc 25 de minute la 180 de grade. Sunt foarte foarte bune !!!