Welcome to my page !
vineri, 12 martie 2010
Mucenici
Ingrediente:
Pt. aluat :
- 1 kg faina
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 50 gr drojdie
- 400 ml lapte
- 80 ml ulei
- 1 lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 fiola esenta vanilie
Pt. sirop:
- 400 gr zahar
- 500 ml apa
Se fierb pe foc, apoi se lasa la racit.
Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu 4 linguri de zahar apoi se pune peste faina, urmeaza ouale amestecate cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se incepe framantarea adaugand treptat laptele caldut pana se obtine o consistenta elastica, apoi tot treptat se adauga uleiul pana aluatul se desprinde de mana. Se lasa la dospit la cald pana isi dubleaza volumul. Se portioneaza, se formeaza baghete care se impletesc in forma de 8 si se pun la copt in cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce s-au copt cat sunt calzi se trec prin sirop si se dau prin nuca sau mac.
Saleuri cu cascaval
Ingrediente:
- 125 g margarina
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- drojdie cat o cireasa
- sare
- 300 g faina
- 100 g cascaval
Se dizolva drojdia in putina apa calduta. Se da prin razatoarea mare 100 g margarina apoi se mixeaza cu smantana, drojdia si oul batut cu putina sare. Se incorporeaza treptat faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare.
Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul in strat de 5 mm, cu ruleta trecuta de fiecare data prin faina se taie fasii cu latimea de 2 cm si lungimea de 10 cm. Se rade fin cascaval deasupra si se pun la copt in tava unsa cu margarina ramasa (25 g).
Tips: in loc de cascaval pot fi unse cu ou batut si se pot presara cu susan, mac, chimen sau chiar fasiute de sunca.
- 125 g margarina
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- drojdie cat o cireasa
- sare
- 300 g faina
- 100 g cascaval
Se dizolva drojdia in putina apa calduta. Se da prin razatoarea mare 100 g margarina apoi se mixeaza cu smantana, drojdia si oul batut cu putina sare. Se incorporeaza treptat faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare.
Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul in strat de 5 mm, cu ruleta trecuta de fiecare data prin faina se taie fasii cu latimea de 2 cm si lungimea de 10 cm. Se rade fin cascaval deasupra si se pun la copt in tava unsa cu margarina ramasa (25 g).
Tips: in loc de cascaval pot fi unse cu ou batut si se pot presara cu susan, mac, chimen sau chiar fasiute de sunca.
Croissant
Ingrediente:
- 150 g unt
- 3 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri vin alb
- 100 g smantana
- 350 g faina
- 300 g gem
Se freaca spuma untul moale cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina. Se framanta bine, se intinde si apoi se impatura de 3 ori. Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pt 15 min. Se repete aceasta operatie de 3 ori. Apoi se intinde foaie de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza cate o lingurita de gem in mijloc se ruleaza apoi se da forma de corn. Se pun intr-o tava unsa si se ung cu galbenus de ou. Se coc la foc potrivit 30 min in cuptorul preincalzit.
- 150 g unt
- 3 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri vin alb
- 100 g smantana
- 350 g faina
- 300 g gem
Se freaca spuma untul moale cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina. Se framanta bine, se intinde si apoi se impatura de 3 ori. Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pt 15 min. Se repete aceasta operatie de 3 ori. Apoi se intinde foaie de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza cate o lingurita de gem in mijloc se ruleaza apoi se da forma de corn. Se pun intr-o tava unsa si se ung cu galbenus de ou. Se coc la foc potrivit 30 min in cuptorul preincalzit.
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie
Ingrediente:
- 1 kg cotlet de porc
- 200 g legume congelate
- 100 g cascaval ras
- 1 ou
- sare, piper
- putin ulei de masline
Se taie cotletul pe lung, se bate putin si se condimenteaza cu sare si piper. Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras. Se umple cotletul , se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie. Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie de aluminiu si se baga la cuptor 30-40 min. la foc potrivit. Cand este gata se scoate din folie, se mai unge cu putin ulei si se mai lasa putin la cuptor sa se rumeneasca.
Sos de lamaie:
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 1 lingura apa
- 150 gr unt
- 2 linguri frisca batuta
- sucul de la 1/2 lamaie
Se bat galbenusurile cu apa intr-n vas pe bain-marie pana se ingroasa putin . Se adauga putin cate putin untul, se amesteca bine , apoi se adauga sucul de lamaie si frisca.
- 1 kg cotlet de porc
- 200 g legume congelate
- 100 g cascaval ras
- 1 ou
- sare, piper
- putin ulei de masline
Se taie cotletul pe lung, se bate putin si se condimenteaza cu sare si piper. Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras. Se umple cotletul , se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie. Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie de aluminiu si se baga la cuptor 30-40 min. la foc potrivit. Cand este gata se scoate din folie, se mai unge cu putin ulei si se mai lasa putin la cuptor sa se rumeneasca.
Sos de lamaie:
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 1 lingura apa
- 150 gr unt
- 2 linguri frisca batuta
- sucul de la 1/2 lamaie
Se bat galbenusurile cu apa intr-n vas pe bain-marie pana se ingroasa putin . Se adauga putin cate putin untul, se amesteca bine , apoi se adauga sucul de lamaie si frisca.
Sos de lamaie
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 1 lingura apa
- 150 gr unt
- 2 linguri frisca batuta
- sucul de la 1/2 lamaie
Se bat galbenusurile cu apa intr-n vas pe bain-marie pana se ingroasa putin . Se adauga putin cate putin untul, se amesteca bine , apoi se adauga sucul de lamaie si frisca.
- 2 galbenusuri
- 1 lingura apa
- 150 gr unt
- 2 linguri frisca batuta
- sucul de la 1/2 lamaie
Se bat galbenusurile cu apa intr-n vas pe bain-marie pana se ingroasa putin . Se adauga putin cate putin untul, se amesteca bine , apoi se adauga sucul de lamaie si frisca.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)