Welcome to my kitchen world !

Bine ati venit in lumea mea culinara! Daca ati accesat acest blog eu nu pot decat sa ma bucur ca va pot impartasi din aventurile mele prin bucatarie asa ca va pun la dispozitie colectia mea de retete si astept cu nerabdare comentariile si sugestiile voastre.

Welcome to my page !

duminică, 31 ianuarie 2010

Patrunjelul


* patrunjelul este originar din Europa meridionala fiind folosit inca din Antichitate
* in Grecia patrunjelul era oferit atletilor pentru a-i recompensa dupa victorii
* patrunjelul stimuleaza functia tiroidiana, imbunatateste functionarea plamanilor, stomacului,
vezicii urinare si a rinichilor
* patrunjelul are proprietati laxative
* patrunjelul mascheza mirosurile de alcool
* patrunjelul consumat in cantitati mari de catre gravide poate provoca avort, iar in cazul
femeilor care alapteaza opreste sau diminueaza secretia lactata
* apigenina principalul antioxidant din patrunjel contribuie la intarirea imunitatii si la reglarea
nivelului glucozei din sange
* patrunjelul uscat este o sursa buna de fier, mai ales pt femei
* in Evul Mediu patrunjelul era considerat ca fiind o planta medicinala recomandata ca adjuvant
in bolile hepatice si renale
* 100 g de frunze proaspete de patrunjel contin aprox. 200 mg de vitamina C
* patrunjelul are proprietati antitumorale
* radacinile de patrunjel sunt eficiente in eliminarea nisipului de la rinichi
* patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat o portocala

Niciun comentariu: